onsdag 16. november 2011

Skjønnlitterært program

Denne uken har vi arbeidet med å sette sammen et avgrenset skjønnlitterært program. Min gruppe valgte å lage en fremføring men samtidig gjøre den litt annerledes enn hva vi normalt sett pleier å gjøre.

Alle i gruppen har hatt et nært forhold til skjønnlitterære program gjennom hele livet, men spesielt i barndommen. Vi valgte derfor å ha om et skjønnlitterært program, som hver av oss sitter igjen med et godt minne fra, og det var barnefortellingene til Astrid Lindgren, den verdenskjente forfatteren fra Sverige. Valget vårt falt på et av hennes mest kjente verk, fortellingene om Emil fra Lønneberget. Vi hadde først en liten presentasjon av Astrid Lindgren som forfatter, og deretter viste fikk hele klassen høre hørespillet vi hadde lagd av fortellingen om ”Da Emil prøvde 3 tapre forsøk på å få ut Linas jeksel og deretter malte Ida knallblå”.  


 Jeg nevnte over at alle i gruppen har hatt et nært forhold til skjønnlitterære program, helt siden vi var små barn.  Da jeg var liten var jeg stor fan av alle de klassiske barnefortellingene, og hadde et godt forhold til det gjennom både bøker, lydbøker, filmer og barneprogram.  Historiene om Pippi Langstrømpe, Emil fra Lønneberget, Askepott, De tre små griser, Ronja Røverdatter m.m. var jeg kjempe glad i.  Nå i dag er forholdet mitt litt annerledes til skjønnlitteratur. Det ble mindre og mindre lesing av bøker for hvert år som gikk, og brukte heller mer tid på se filmer. Det fanget mer min interesse enn å sitte og lese bøker, men jeg syns det er mer interessant å løse skjønnlitterære tekster enn tekster på skolen, innenfor de enkelte fagene.

Vi valgte denne oppgaven fordi vi ønsket å gjøre noe annerledes enn hva vi pleier, og se om vi kom til å mestre en utfordring, som ingen av oss hadde vært borti før. Vårt ønske var vell å bli en erfaring rikere. Det jeg ønsket publikum skulle oppleve etter de har sett framføringen til gruppen vår, var at gode minner skulle dukke opp igjen fra barndommen, og kanskje tenke på gøye minner, som har vært knyttet til for eksempel fortellingene om Emil fra Lønneberget, men mest av alt at de skulle sitte igjen med en positiv opplevelse.

Kilder:


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar